Pentingkah Kad Perubatan? – Azizul Azli

#TabungKeluarga

PENTINGKAH KAD PERUBATAN?

Saya selalu ditanya tentang ini, pentingkah kad perubatan ini?

Ini pandangan saya, mohon maaf sahabat takaful sekalian.

1. Takaful penting, tapi jangan bertakaful sehingga tiada simpanan kecemasan.

2. Takaful seharusnya bersifat Perlindungan dan BUKANYA untuk tujuan SIMPANAN dan PELABURAN.

3. Bajet takaful yang sihat antara 5%-7% sahaja dari gaji kita.

Jika gaji kita RM3,000, peruntukan takaful antara RM150-RM210. Jangan lebih dari itu.

“Kalau ambil kad perubatan, dah cukup bajet saja nie”. Cerita Bella.

4. Sebenarnya selain kad perubatan, ada yang lebih penting iaitu Perlindungan Pendapatan.

5. Jika sesuatu berlaku pada kita seperti meninggal tercekik kurma, hilang upaya kekal kita akan dapat pampasan.

6. Biasanya jumlah yang kita tetapkan adalah Gaji x 12 x 10 = Nilai Perlindungan.

Jika tak mampu banyak itu, ambil jumlah yang kita mampu bayar bulanan sahaja.

7. Hari pertama bernikah, buat ini dulu. Jika kita meninggal, isteri boleh bantu selesaikan hutang kita dan hidup dengan anak anak 5 -10 tahun kedepan.

“Tapi agen kata medikal kad lagi penting”?.

Jika medikal kad itu boleh dimakan atau boleh cucuk kat ATM keluar duit silakan sahaja.

8. Jika ada bajet lebih, ambil kad perubatan dan Perlindungan Pendapatan.

Jika tiada bajet, ambil Perlindungan Pendapatan dulu. Itu lebih penting dari kad perubatan.

9. “Tapi agen selalu takutkan saya, hospital sesak, katil tak empuk, jururawat garang tak lawa.”

Mana lebih penting.

Ketika kita bermewah dihospital swasta, anak bini tiada benda nak makan dirumah sebab kita sakit dan tiada pendapatan?

Utamakan Perlindungan Pendapatan dari kad Perubatan kawan.

Kenapa kita memerlukan perlindungan takaful?

Ini sebabnya
✅ Komitment
✅ Kewajipan
✅ Tanggungjawab
✅ Keutamaan

Untuk keluarga kita.

Bagaimana tragedi ini berlaku?
✅ Kemalangan
✅ Penyakit
✅ Kematian

Mampukah kita untuk mengelakkan semua ini terjadi??

Keistimewaan Hibah Takaful ni adalah
✅Penggantian gaji jika suami meninggal dunia
✅ Penerima Hibah adalah mutlak
✅ Dapat selesaikan hutang/komitmen
✅ Tiada kos guaman
✅ Tiada proses faraid

Jika ambil Hibah Takaful RM100,000 Sekurang-kurangnya wang pampasan Hibah ni dapat jugak menampung komitmen bulanan tu.

Sediakanlah Hibah Takaful untuk keluarga tersayang supaya urusan mereka tidak mendatangkan beban kelak.

Jika suami tak berminat, isteri boleh ambil untuk diri sendiri. Itu adalah hadiah yang paling istimewa bagi diri wanita.

AIA ada buat promosi Pelan Hibah+Critical illness pampasan, Free sebulan caruman. Sign up sebelum 14 june 2021.

Tinggalkan Hibah sebelum datangnya Hiba

Berminat boleh klik wassap di bawah:

http://www.wasap.my/60192250329/HibahTakaful (Fendi Hasan)

Atau

http://www.wasap.my/60127648726/HibahTakaful (Masthura Yusof)

Mereka sedia membantu anda secara online untuk dapatkan free quotation mengikut bajet anda dan penerangan lebih lanjut

Mula kerja, ambil terus Takaful Perlindungan Pendapatan sebelum beli kereta idaman.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

Create your website with WordPress.com
Get started
%d bloggers like this: